Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM FoodFakty – Listeria, Salmonella i inne zagrożenia - Mikrobiologia w służbie bezpieczeństwa [dzień 2]

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Mikroorganizmy, a raczej problemy z nimi związane są niezmiennie odpowiedzialne za większość wycofań produktów z rynku. To właśnie wycofanie produktu określa się jako jedno z większych ryzyk utraty zysków dla producentów. Polskie produkty, są niestety na rynkach europejskich postrzegane jako potencjalnie ryzykowne pod kątem występowania Salmonelli i Listerii, i niestety są ku temu podstawy.

Program wydarzenia okazał się tak obszerny, że został podzielony na dwa dni. Większość referatów dotyczyć będzie tej negatywnej strony zanieczyszczeń mikrobiologicznych, ale nie zabraknie bloku dedykowanego zdrowotnym i technologicznym cechom tym razem pozytywnych. 

Zapraszamy do szczegółowego zapoznania się z programem i rejestracji osobno na te dwa dni eFORUM FoodFakty. Nie może Państwa zabraknąć!

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy bez względu na miejsce w łańcuchu żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany dla profesjonalistów z obszaru:

  • laboratoria analityczne
  • produkcja i technologia
  • zarządzanie jakością
  • zarządzanie zgodnością produktów

PARTNERZY


 

PARTNER STRATEGICZNY

 

PARTNERZY GŁÓWNI

 

PARNTERZY INSTYTUCJONALNI

PARTNERZY

 

POBIERZ BROSZURĘ

Program

Dzień 2 (25.03) Start godz 11:00

Prace Komitetu KKŻ FAO/WHO ds. Higieny Żywności w kontekście mikrobiologii

Małgorzata Kłak-Sionkowska - IJHARS

11:00

Chroń swoją markę dzięki szybkiemu rozwiązaniu GeneDisc do kontroli jakości żywności

Eric Samuels - PALL

11:15

Challenge tests zgodnie z EURL

Kamila Kuik - ALS

11:27

Salmonella w produktach pochodzenia zwierzęcego

Martyna Bonio  - SGS

11:42

Zalety wykorzystania techniki multipleks PCR w badaniu żywności

Bogusław Wiera Argenta

11:54

Drobnoustroje beztlenowe przetrwalnikujące z rodzaju Clostridium – aktualny problem w mikrobiologicznym bezpieczeństwie żywności, wybrane zagadnienia

prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy w Puławach

12:06

Probiotyki jako bioaktywny składnik żywności

prof. dr hab. Elżbieta Klewicka Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Politechniki Łódzkiej

12:21

Przeciwdrobnoustrojowe właściwości bakterii fermentacji mlekowej i możliwości ich zastosowania w produkcji żywności

dr hab. Dorota Zielińska, prof. SGGW - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

12:36

Sesja Q&A

12:51

>> NAGRANIE: 1 DZIEŃ << 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.